Над 90 изпълнители от седем държави са заявили участие в 33-то издание на конкурса „Сарандев“ – Добрич

33-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „САРАНДЕВ" – Добрич'2024 ще се проведе на 16,17 и 18 май, журито ще е с председател Хайгашод Агасян

Над 90 изпълнители от седем държави са заявили участие в 33-то издание на конкурса „Сарандев“ – Добрич

Над 90 заявки от над 15 населени места в България са постъпили  за участие в 33-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „САРАНДЕВ" – Добрич'2024, съобщиха организаторите от Младежки център – Добрич. Освен от града домакин, желание за участие са заявили изпълнители от Севлиево, Варна, Русе, Пловдив, Сопот, Нови пазар, Ямбол, Провадия, Търговище, Балчик, Бургас, Берковица, Асеновград, София, Велико Търново, Долни чифлик и други градове.


В тазгодишното издание на конкурса ще се включат и представители на шест други държави - Полша, Румъния, Украйна, Молдова, Казахстан и Узбекистан.

Обработването на заявките и прослушването на демо-записите ще приключи на 26.04.2024 г., непосредствено след което всички участници ще бъдат уведомени за резултатите.

Журито тази година ще е под председателството на известния български композитор, певец и инструменталист  Хайгашод Агасян. Представител на младите хора в журито е Димитрина Германова, която участва в десетия сезон на „Гласът на България" 2024 и се класира втора в популярното музикално предаване. Част от журито ще бъде и Николай Текелиев - журналист от БТА.

Конкурсът ще включва и атрактивна съпътстваща програма. 33-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „САРАНДЕВ" – Добрич'2024, ще се проведе на 16,17 и 18 май тази година.