Нова зала за деца с увреждания в Добрич

2 900 лв. са средствата отпуснати от Община град Добрич за осъществяването на този проект

Нова зала за деца с увреждания в Добрич

Със средствата са закупени люлка за сензорна интеграция за деца, топки пилатес, закупена е още една люлка гнездо, консумативи за самата зала, батут и фитнес уреди. Залата все още не е завършена, но Камелия Тодорова уверява, че за момента имат основните неща, които са им необходими.





Майките, които са членове на сдружението са общо 14, пет от които са активни, а децата са общо 10 на брой, но има и други майки, членове на сдружението, които ги подкрепят.


„Идеята и каузата на базата е да се създаде уютна атмосфера за децата и майките, зала за спорт,  зала за психомоторика и за сензорна интеграция, защото спорта е много важен, не само за нас, но и за всички.“ – споделя Камелия Тодорова, председател на Сдружение „НИЕ- 2020“


Също така майките искат техните деца да си създадат приятелства и да се даде на обществото гласност, че те са като всички останали - съвсем нормални. Всички уреди и съоражения са подходящи и за деца без увреждания и достъпът до тях е свободен. Може всеки да заповяда.


От Сдружение „НИЕ – 2020“  са благодарни на Община град Добрич и на всички, които ги подкрепят в тази кауза - обществото да опознае и приеме децата със специални нужди.