Близо 16,5 км от път III-7105 Лясково - Добрич ще бъдат основно ремонтирани

Близо 16,5 км от път III-7105 Лясково - Добрич ще бъдат основно ремонтирани
Снимката е илюстративна
Това съобщават от Агенция Пътна инфраструктура.

Жители на осем села излязоха на протест днес заради лошото състояние на пътния участък Добрич-Лясково-Житница


В инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2022 г. е предвидена подготовката на обществена поръчка за проектиране и строителство /инженеринг/ за основен ремонт на над 16,4 км от третокласния път III-7105 Лясково – Козлодуйци – Добрич. 


Третокласното трасе е основна пътна връзка на селата Пчелник, Балик, Житница, Лясково, Козлодуйци, Крагулево, Черна и Камен с областния център Добрич. 


Целта е трайно да се възстанови технико-експлоатационното състояние на третокласната отсечка и значително да се подобри пътната безопасност и комфорта на пътуващите. Отсечката ще е с нова асфалтова настилка, по-добро отводняване, нова пътна маркировка, знаци и осигурителни системи. Основно ще се ремонтира и мостовото съоръжение при 4-ти км между селата Балик и Пчелник.


До изпълнението на основния ремонт третокласният път ще продължи да се поддържа по програмата за текущ ремонт и поддържане. За осигуряване на безопасното преминаване на шофьорите, по цялата дължина на пътя – 34,1 км, на пътноподдържащото дружество на републиканските пътища в област Добрич е възложено изкърпване на компрометирани участъци от пътната настилка, както и почистване на избуяла крайпътна растителност – храсти, клони и др. Срокът за изпълнение на предвидените работи е до 30 август т. г.


 


 


 


 


ПРЕСЦЕНТЪР АПИ


15.06.2022 г.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+