СУ „Стефан Караджа“, Каварна- победител в областното състезание „Млад огнеборец“

Тимът на СУ „Стефан Караджа“ ще защитава честта на област Добрич в националната надпревара на младежките противопожарни отряди, което ще се проведе в края на месец май в Албена. Ж. Желязков награди победителите в областното състезание „Млад огнеборец“

СУ „Стефан Караджа“, Каварна- победител в областното състезание „Млад огнеборец“

Заместник областният управител Живко Желязков, директорът на ОД МВР – Добрич старши комисар Красен Торимацов бяха днес гости на откриването на 23-тото областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, което се проведе в градски парк „Св. Георги“ в Добрич. Надпреварата откри комисар Дарин Димитров – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, който пожела успех на състезателите. Тимовете на общините се състезаваха в две дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“. След приключване на надпреварата бе обявено и крайното класиране, като всички отбори получиха грамоти.



Заместник областният управител Живко Желязков връчи медалите и купата на победителите – тимът на СУ „Ст. Караджа“ – община Каварна, които ще представят област Добрич в националната надпревара, която ще се проведе в края на месец май в Албена.

На второ място се класира отборът от община Добричка /учениците от училището в с. Карапелит/, които получиха своите медали и купа от комисар Дарин Димитров. На трето място остана тимът на община Генерал Тошево – представен от сборен отбор ученици от две училища в общината. Те получиха своите отличия от главен инспектор Йордан Йорданов – началник на Районна служба град Добрич.

При закриване на състезанието комисар Дарин Димитров пожела на младите състезатели здраве и безгрижно лято.

В петък – 10.05.2024 г., ще се проведе 22-рото ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.