Над 10 атлети защитават името на СКЛА „Добруджа 99“ в спортното ходене

Над 10 атлети защитават името на СКЛА „Добруджа 99“ в спортното ходене
Групата на домакините се предвожда от опитната шампионка Радосвета Симеонова

Домакините на националния шампионат по спортно ходене от СКЛА „Добруджа 99“ ще разчитат на над 10 свои представители във всички възрасти в надпреварата. Медалите в първенството ще щурмуват момичета и момчета под 16 години, юноши и девойки под 18 год., 20 год., мъже и жени.


Добричката група се предвожда от младата треньорка и действаща състезателка Радосвета Симеонова. Многократната шампионка на България се цели в поредна титла при жените, които ще преодолеят трасе с дължина от 20 км. Мотивацията пред опитната атлетка е свързана с обстоятелството, че най-добрите в Добрич ще бъдат включени в националния отбор за Балканиадата в дисциплината. Тя ще се състои в Александруполис /Гърция/ на 20 април.


Златото пред местна публика при девойките под 18 години ще атакува Алтен Атанасова, която ще се състезава на 5 км. В същата възрастова група, но при юношите на 10 км, ще се изявява Петър Димов, който също е амбициран да се качи на стълбицата на победителите. С шансове да се пребори за място в тройката е друга състезателка, водила целенасочена подготовка в Хисаря за предстоящия старт - Александра Бекярова. Тя ще ходи 3 км в групата на момичетата под 16 години. Същото може да се каже за Ивета Христова, както за братята Алишан и Алиджан Али. Последните двама ще спорят при юношите под 20 години на 10 километра.


Началото на първенството, което е от календара на Българската федерация по лека атлетика, ще бъде поставено утре в 10,00 часа. Стартът е на бул. „Русия“ до магазин „Кауфланд“.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+