Николай Минков се завръща за шампионата пред домашна публика

Добричлията ще атакува призовите места на 20 км в групата при мъжете

Николай Минков се завръща за шампионата пред домашна публика

Водещият състезател в спортното ходене в СКЛА „Добруджа“ при мъжете през последните години – Николай Минков, се завръща отново на пистата след няколкомесечно прекъсване. Той ще стори това пред местна публика утре преди обяд.


Атлетът, който има титли у нас в няколко възрастови групи, ще излезе на старт в националния шампионат в Добрич. Н. Минков ще премери сили при мъжете на 20 км – дистанция, която нееднократно е успявала да прекърши волята и амбициите на не един и двама претенденти за медали. Н. Минков е мотивиран да се качи на почетната стълбица, като се осланя на своя опит и изградена състезателна техника.

Треньорът в СКЛА „Добруджа“ Милен Петров информира, че другите седем представители на клуба ще спорят в групата под 18 години. Касае се за пет девойки и двама юноши, където трасетата са с дължина съответно 5 и 10 км. Наставникът възлага надежди сред призьорите да попадне Иван Иванов, а задачата пред останалите добруджанци е да финишират на местата около челната тройка, както и да регистрират лични постижения.