Над 10 атлети защитават името на СКЛА „Добруджа 99“ в спортното ходене

Групата на домакините се предвожда от опитната шампионка Радосвета Симеонова

Над 10 атлети защитават името на СКЛА „Добруджа 99“ в спортното ходене

Домакините на националния шампионат по спортно ходене от СКЛА „Добруджа 99“ ще разчитат на над 10 свои представители във всички възрасти в надпреварата. Медалите в първенството ще щурмуват момичета и момчета под 16 години, юноши и девойки под 18 год., 20 год., мъже и жени.


Добричката група се предвожда от младата треньорка и действаща състезателка Радосвета Симеонова. Многократната шампионка на България се цели в поредна титла при жените, които ще преодолеят трасе с дължина от 20 км. Мотивацията пред опитната атлетка е свързана с обстоятелството, че най-добрите в Добрич ще бъдат включени в националния отбор за Балканиадата в дисциплината. Тя ще се състои в Александруполис /Гърция/ на 20 април.

Златото пред местна публика при девойките под 18 години ще атакува Алтен Атанасова, която ще се състезава на 5 км. В същата възрастова група, но при юношите на 10 км, ще се изявява Петър Димов, който също е амбициран да се качи на стълбицата на победителите. С шансове да се пребори за място в тройката е друга състезателка, водила целенасочена подготовка в Хисаря за предстоящия старт - Александра Бекярова. Тя ще ходи 3 км в групата на момичетата под 16 години. Същото може да се каже за Ивета Христова, както за братята Алишан и Алиджан Али. Последните двама ще спорят при юношите под 20 години на 10 километра.

Началото на първенството, което е от календара на Българската федерация по лека атлетика, ще бъде поставено утре в 10,00 часа. Стартът е на бул. „Русия“ до магазин „Кауфланд“.