Кметът на Каварна откри инвестиция за близо един милион лева в село Вранино

Кметът на Община Каварна Нина Ставрева откри, заедно със семейство млади фермери от каварненското село Вранино, най-новата инвестиция в областта на земеделието в общината.

Кметът на Каварна откри инвестиция за близо един милион лева в село Вранино

Тя е осъществена  от местната фирма „Лиман 8“ по проект по мярка 4.1 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) „Модернизиране на животновъдна ферма за отглеждане на крави“ в село Вранино. Инвестицията е в размер на 951 600 лв.



„Днес е празник за цялата община, защото в работата на тези млади хора виждаме иновациите и развитието в сферата на земеделието. Радвам се, че тяхната цел е да се следи качеството на продукцията, която е насочена към най-малките жители на община Каварна. Всички каварненци сме горди с тях!„ каза Нина Ставрева и пожела на семейството здраве и още успехи.


Събитието бе отбелязано с Ден на отворените врати в стопанството на Елина Колева и Петьо Киров. За най-малките посетители във фермата бе осигурена почерпка от свежи здравословни продукти.


При отглеждането на животните  в стопанството в село Вранино се прилагат съвременни научни методи при храненето, профилактиката, репродукцията и селекцията, посочиха стопаните пред събралите се гости. Една от основните мисии на собствениците е произведената чиста храна да достигне до широк кръг от хора, най-вече до децата. За последните 5 години, едноличния търговец, най-голям производител на  прясно мляко в района, има успешно реализирани 4 проекта, последният от които е този по Мярка 4.1 по ПРСР.