Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна с посланика на Беларус

Посланикът на Беларус в България Н. Пр. Владимир Воронкович и Олег Белов – заместник-ръководител на мисията и съветник по търговските въпроси са на посещение в Добрич.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна с посланика на Беларус

Визитата им започна със среща с кмета на Добрич Йордан Йорданов, на която гостите предоставиха кратка информация за двустранното сътрудничество в различни области между България и Беларус. Дипломатите споделиха своето удоволствие от партньорството на град Добрич с беларуския град Пинск и изразиха надежда сътрудничеството между двата побратимени града да стане по-активно, като предложиха няколко области на взаимодействие.



Кметът на Добрич получи покана да бъде гост на бизнес форума, който ще се проведе в рамките на поредното заседание на Междудържавната комисия за сътрудничество през ноември в Бургас.

Йордан Йорданов увери беларуските гости, че отделя голямо внимание на развитието на сътрудничеството между побратимените градове и че търси нови възможности за икономическо партньорство.

В края на визитата си Н. Пр. Владимир Воронкович направи дарение от книги за читалищата и библиотеката в Добрич - стихосбирки на известни беларуски поети, преведени на български език.

Посещението в Добрич продължава със среща с областния управител на област Добрич и бизнес представители в Търговската палата. Град Добрич е първият от градовете, включени в планирания маршрут на извънредния и пълномощен посланик на Република Беларус в България и по съвместителство в Гърция.