За трета неделя добричлии ще протестират срещу високата цена на бензина

Въпреки че не бе разрешено затваряне на пътища, и тази неделя в Добрич ще се проведе протест срещу високите цени на горивата по родните бензиностанции. Недоволството ще бъде изразено чрез автошествие по улиците на Добрич.

За трета неделя добричлии ще протестират срещу високата цена на бензина

Предстоящият протест ще бъде трети за нашия град.


 

Сборният пункт е отново до вторични суровини в 11.30 часа. В 13.00 часа колоната от автомобили ще премине по цялата дължина на бул. Добруджа и отново ще се върне по същия път. Автошествието ще заеме две платна и така ще създаде трафик по булеварда. Колите ще се движат с ниска скорост, спазвайки обаче всички правила на закона.

 

Моратуриумът върху цената на бензина не е решение на поставените от нас въпроси, за това продължаваме с протестните си действия, категорично заявиха пред www.dobrichonline.com организаторите на протеста в Добрич. Те са решили тази неделя колите да не зареждат мининално количество гориво за стотинки, както се процедираше на предишните два протеста. Целта е да се акцентира върху автошествието.

 

Припомняме, че на места в страната тази неделя протестиращите ще блокират пътища. В Добрич обаче искането за затваряне на Добрич - Варна, Добрич - Силистра и Добрич - Генерал Тошево бе отказано.

 

Исканията на протестиращите остават същите, а именно - намаляване на цените на всички горива; проверка за безпричинното поскъпване на горивата и проверка за картелни споразумения; проверка на качеството на всички горива и дали отговаря на качеството на горивата в страните, които в момента поддържат високи цени като нашите и най-вече се искат цени, отговарящи на стандарта на живот в България.