Матеус: Аутсайдери сме срещу Швейцария

Играчите на Швейцария се състезават в топ първенствата на Европа и притежават по-голям международен опит от моите, призна немският треньор на България.

Матеус: Аутсайдери сме срещу Швейцария
Националният селекционер Лотар Матеус заяви, че България е по-скоро аутсайдер срещу Швейцария в утрешната решителна квалификация на Националния стадион "Васил Левски".

„Казвам това, поради факта, че играчите на Швейцария се състезават в топ първенствата на Европа и притежават по-голям международен опит от моите. Познаваме добре съперника, знаем, че ще е много труден мач и ще съм много радостен, ако вкараме един гол повече от тях", категоричен бе Матеус на работна закуска с журналисти в Правец, предаде Дарик.

Немецът отговори уклончиво на въпроса дали Стилиян Петров може да играе като централен защитник в събота: „Да, това е една от опциите. Стилиян е изключителен играч, със страхотен футболен интелект. Сигурен съм, че той ще реши проблемите си в Астън Вила".

Националният селекционер засегна и по-глобални теми, като възможностите за развитие на футбола в България и отношението на обществото към играта:

„България трябва максимално бързо да оправи инфраструктурата си, да обърне поглед към младите и към националния отбор, който е флагманът на футбола. Когато нещата с националния тим потръгнат, от това ще спечелят и клубовете", каза Матеус.

Официалната пресконференция на германеца е в 16,00 часа в Правец.