Започна разпределението на дарението от сухи супи

Припомняме, че камионът с 653 кашона сухи супи от фондация „Приятели на България" пристигна на 17 декември миналата година. Продуктите са придружени с производствена декларация, гарантираща, че са спазени всички наредби за хигиената, предписани от местното и европейско законодателство.

Започна разпределението на дарението от сухи супи

Инспектирани са по предварително договорен план от независими инспектори. Декларирано е, че продуктите са регистрирани и контролирани от длъжности лица от Националната служба за обществено здраве и не съдържат ГМО. Получените сухи супи са 5 вида. След получаването на дарението, то е съхранено в складовата база на фирма "Тръст-92" ЕООД - Добрич. В съответствие с изискванията на българското законодателство, съгласно Закона за храните е извършена проверка на дарението от инспектори на Областната дирекция по безопасност на храните - .Добрич. Проверката е установила, че сухите супите са в срок на годност, издаден е констативен протокол от 03.01.2013г. , за годност на дарението. Към настоящия момент всяка опаковка е индивидуално етикирана с етикет, даващ информация относно начина на приготвяне.



 

До края на тази седмица супите ще бъдат разпределени между стотици хора чрез Домашен социален патронаж, Обществената трапезария, Дома за стари хора, приюта към храм „Света Троица", Дневния център за възрастни с увреждания, Центъра за социална рехабилитация и интеграция и пенсионерските клубове. Кметът на Добрич Детелина Николова изпрати благодарствено писмо на управителя на фирма „Тръст - 92" за доброто и благородно партньорство между местната власт и местния бизнес.