Над 100 деца се включиха в Общинския спортен празник на Община Добричка

Футболистите от Обединено училище „Добри Войников“ с. Победа спечелиха турнира по мини футбол, който се проведе днес на стадиона в с.Дончево в рамките на Общинския спортен празник, организиран от Община Добричка

Над 100 деца се включиха в Общинския спортен празник на Община Добричка

Във финалната среща / 5-7 клас/ възпитаниците на  Камен Симеонов победиха с 1:0 водения от Георги Георгиев тим от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ с.Дончево.



На трето място се наредиха учениците от ОУ „Хр.Ботев“ с.Стожер, начело с Георги Василев. Те надиграха децата от Карапелит с резултат 2:0.

Пети в класирането са учениците от Смолница, а шести Батово.

При младежите /8-12 клас/ купата спечелиха младите футболисти от Средно училище „Никола Вапцаров“с.Карапелит. Те надиграха с категоричното 5:0 младежите от с.Ловчанци.

Наградите на победителите връчи кметът на Община Добричка Соня Георгиева. Главният съдия на турнира Иван Манолов  подари на всички участващи отбори футболни топки  от името на Областния съвет на БФС. Топка и специална фланелка получи и кметът Соня Георгиева.

Поздрав към всички участници поднесе в началото на спортния празник мажоретният състав на ОУ „Отец Паисий“ с.Батово с ръководител  Севдалина Димова, след което присъстващите състезатели, треньори и гости  бяха приветствани от кмета на Община Добричка Соня Георгиева. Тя  пожела на участниците честна игра и успех в надпреварата.

Общинският спортен празник се провежда ежегодно по инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Класираните на първите три места получават  купи, медали и материални награди. Грамоти и предметни награди са подсигурени за всички участници.

В спортната надпревара се включиха 8 отбора – шест  във възрастова група 5-7 клас и два във възрастова група 8-12 клас.