Румен Русев получи символичния ключ за област Добрич

След десетмесечно заемане на длъжността областен управител Йорданка Костадинова предаде управлението на Румен Русев, съгласно решението на Министерски съвет

Румен Русев получи символичния ключ за област Добрич

Бившият областен управител на Добрич Йорданка Костадинова направи кратък отчет на свършеното от нея и екипа й през последните месеци преди да предаде ключа на заемащия вече официално длъжността Румен Русев. Сред успехите на администрацията беше посочено отнемането на помещението, ползвано от КНСБ и преотстъпването му за нуждите на РЗОК. Целта е трудноподвижните хора, както и майките с колички да имат спокоен достъп до здравната каса, чийто Център за обслужване на гражданите се намира на четвъртия етаж. Осигурено е и финансирането за ремонта на част от помещението, което вече ще е на първия етаж на сградата. 



През настоящата година са били отпуснати средства за важни пътни артерии в област Добрич – пътя Добрич – Албена, Генерал Тошево – Кардам и кръговото кръстовище на с. Малина. В бюджета са заложени пари и за проектирането на високоскоростен път Добрич – Варна. Актуализиран е и проектът за почистването на р. Батовска, който е входиран в междуведомствената комисия. 

Новият областен управител на Добрич Румен Русев заяви при приемането на ключа на областта, че за него е чест назначението му. „Приех да бъда назначен за областен управител с пълното съзнание за големите отговорности, които ни предстоят, но аз познавам колегите си, убеден съм в техния професионализъм и знам, че заедно ще преодолеем и решим всички трудности, които ни предстоят“, посочи Русев. Той изтъкна, че основната задача е организацията и техническата подготовката на изборите за членове на Европейски парламент и народни представители на България. „Работата върви нормално, спазваме всички срокове, които са ни поставени, като целта ни е това да бъдат едни спокойни избори при спазването на Изборния кодекс и законите на страната“, допълни Румен Русев. Той изрази убедеността си, че негова цел ще бъде не само да се запази нивото и качеството на административното обслужване, но и то да бъде надграждано.