Разкъсване на облачността

Облачността над страната ще е разкъсана, по-значителна над източните, а след обяд и над северозападните райони. Максимални температури между минус 5° и 0°.

Разкъсване на облачността
Днес облачността над страната ще е разкъсана, по-значителна над източните, а след обяд и над северозападните райони. Вятърът в Източна България ще отслабне до умерен от север, северозапад. Максимални температури между минус 5° и 0°,в Лудогорието и Добруджа минус 5° - минус 7°, в София около минус 1°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ, БАН, съобщи Анна Дякова, дежурен синоптик, цитирана от Агенция "Фокус".

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Вятърът чувствително ще отслабне. Ще е до умерен от север, северозапад. Максимални температури минус 4°, минус 5°, температура на морската вода 6°- 8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност , на места намаляваща до незначителна. Вятърът ще отслабне, ще е от северозапад до умерен. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 7°.

В събота и неделя ще бъде студено, с минимални температури между минус 10° и минус 15°, максималните в по-голямата част от страната ще бъдат межд минус 5° и 0°, по-ниски ще остават в Североизточна България. Ще има разкъсана облачност, в неделя над много райони намаляваща до слънчево време. В понеделник облачността временно ще се увеличи, на отделни места ще превали слаб сняг. Температурите ще се повишат.