Лаптопи за дистанционна работа: Най-добрите опции за мобилен офис

Лаптопи за дистанционна работа: Най-добрите опции за мобилен офис

Все повече професии започват да се практикуват дистанционно, чрез закупуване на бюджетни лаптопи и наличие на стабилна интернет връзка. Кои са подходящите предложения, според онлайн магазин Plasico и какво е важно да проверим при избора?



Кои лаптопи са идеални за дистанционна работа, според Plasico?


Дистанционно могат да работят предимно хората от ИТ-сферата, чиято дейност е свързана с употребата на компютърна система. Това могат да са програмисти, графични дизайнери, уеб-разработчици, SEO-специалисти, копирайтъри и много други. В зависимост от извършваната дейност се подбира и желаната система.

Според Plasico се предлагат видове офис машини за извършване на задачи, без големи изисквания към конфигурацията. Това са евтини продукти и са подходящи за професиите с текстообработка, редакция и създаване на документи. Когато се налага работа с видео и графични материали с висока резолюция, изискванията към хардуерната конфигурация и охладителите са високи.

Как да определите кой е най-подходящ за вас?


Специалистите от Plasico съветват предварително да си направите списък с работните процеси, които ще извършвате на бъдещия лаптоп. Това ще ви помогне да изберете правилната хардуерна конфигурация, чиято производителност ще е достатъчна. Прибягването до скъпи и много мощни решения за работа с текст и документи не е оправдана покупка. Ще надплатите за капацитет, който няма да използвате на 100%. Същевременно, мощните и бързи машини са големи консуматори и това ще доведе до чувствително повишаване на сметките ви за ток.

Кои са основните показатели за правилен избор?


При избора от Plasico съветват да помислите за определен запас от производителност, така че е препоръчително да знаете приблизителната нужна работна скорост. Обърнете внимание на софтуера, който ще използвате и неговите минимални изисквания към конфигурацията на лаптопа. С оглед на това, добавете 20-30% в повече. При избора е важно да обърнете внимание на следните компоненти:

     работно време на батерията – особено важен момент, ако често се налага да използвате ноутбука от различни места в автономен режим;

     рам памет – оптималният размер е 4 GB, но за достатъчно производителност, дори и при работа в многозадачност се препоръчва минимум 8GB DDR4 RAM;

     видео карта – при извършване на офис дейности, този компонент обичайно е интегриран в процесора и не е от съществено значение. При по-сложни графични или видео обработки, 3D-графики и т.н., от Plasico съветват видео картата да е външна;

     процесор – от него зависи производителността на системата. Най-добрите и утвърдени модели от последно поколение са на Intel и AMD.

От Plasico смятат, че подходящ лаптоп можете да намерите в специализираните онлайн магазини, където се предлагат продукти на промоции и с опция за покупка на изплащане.