Как да разберем, че сме направили правилния избор на хотел

Ако сте от тези, които планират почивката си в последния момент, то вероятно знаете, че това крие своите рискове. Когато не обмисляме достатъчно избора си на място за отсядане, можем да останем разочаровани от факта, че мястото въобще не прилича на това от бляскавата реклама. Всеки от нас обаче има различни изисквания за добър хотел и представата за хубав и лош хотел е нещо относително. За да не правим компромис с желанията си и да си рискуваме почивката, добре е да започнем търсенето си отрано.

Как да разберем, че сме направили правилния избор на хотел

Ранното резервиране може да спести доста главоболия и да ни позволи след като пристигнем да се концентрираме изцяло върху почивката си. Помнете, че ранните резервации се предлагат на по-ниски цени от по-късните, но това не означава директно по-лошо качество на услугите.



За да избегнете неприятни изненади, направете проучване за хотела. Прочетете различни мнения за него в туристически форуми, не само тези, които са на официалната страница. Прегледайте актуални снимки на хотела или снимки направени от гости на хотела, ако успеете да откриете такива. Обърнете внимание на малките детайли.

Опитните пътешественици ще познаят един добър хотел от километри. Ако искате да познаете кога един хотел си заслужава, следете за следните неща:

Можете да резервирате лесно

Добрите хотели знаят, че времето на клиентите им е ценно и се опитват максимално да ги улеснят като им предлагат удобни форми за резервация. Ако искате да си гарантирате приятен престой, при резервация поискайте да видите няколко варианта стаи, преди да направите своя избор. Преди да се спрете на конкретен хотел, определете какви са вашите цели на почивката. Дали търсите тихо и комфортно място, където да релаксирате по цял ден, докато се наслаждавате на Spa процедури, или планирате да разглеждате забележителности из града. Ако сте от тези, които търсят спокойствие и уют, то си изберете просторна стая с хубава гледка и интересен интериор, която е на по-горен етаж далеч от асансьори и диспенсъри за вода и лед и не е в близост до шумна улица. Ако пък планирате използвате стаята си само за спане и душ, то можете да направите компромис с местоположението на стаята и красивата гледка.

Има добро местоположение

Удобната централна локация е за предпочитане, особено ако пътувате с деца. Ако предпочитате тишината, изберете хотел, който е малко по-отдалечен, но се намира в близост до удобен обществен транспорт или магазини например. Хотелът трябва да е дотолкова уютен, че да се чувстваме там като във втори дом. Други важни неща, които издават добрия хотел са обзаведените с вкус стаи, добра организация на персонала, високото ниво на чистота, съвременното оборудване, богатата и вкусна закуска.

Хотелът ви предлага разнообразие от качествени услуги

Един хотел, който държи на това гостите да се връщат обратно, няма да рискува своята репутация. Затова и персоналът на хотела ще осигури качеството на услугите, обещано в рекламния сайт. Също така колкото повече атракции  предлага един хотел, толкова по-добре, защото така ще има забавления за всеки от вашата компания. Ако пътувате цялото семейство задължително изберете хотел, чийто стаи са пригодени за малки деца. Такъв хотел в Банско , който е подходящ за семейства с деца е Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Той се намира в красивия курорт Банско и предлага комфортни и обезшумени студиа и апартаменти с елегантно обзавеждане, като настаняването за децата е безплатно. Този апартхотел предлага множество услуги като модерен Спа центървъншни и вътрешни басейни за деца и възрастни, детски кът, аксесоари за бебета. Също има и активности извън хотела като планински екскурзии, безплатен превоз до ски лифтове през зимата и други.

Персоналът е отзивчив

Дори хотелът да е наистина красив и да предлага желаните услуги, ако хората от персонала се държат грубо с вас, то това може наистина да повлияе негативно на почивката ви. Рецепционистите  трябва да са добре информирани за всичко в хотела и трябва да могат да ви предложат решение при всеки възникнал проблем. Те трябва да могат да ви упътят къде са най-добрите ресторанти и места за похапване, кои атракции си заслужават, а не да ви насочват към обикновени капани за туристи. Преживяването на всеки гост по време на престоя зависи от цялостното отношение към него.

Хотелът предлага програми за лоялност

 

Програмите за лоялност са добър знак, че хотелът иска да задържи своите служители. Ако избраният от вас хотел предлага подобни програми, и отивате за втори или трети път, то не се колебайте да се възползвате от тях, тъй като ви дават по-големи предимства при избор на стая и специални отстъпки например.