Гришо отвя 8-ия в света

Първата ни ракета Григор Димитров отвя световния №8 в тениса Марди Фиш с 6:2, 6:1 и България изравни - 1:1 в двубоя със САЩ за купа "Хопман", който решава второто място в групата.

Гришо отвя 8-ия в света
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров (№67 в света) отвя с 6:2, 6:2 8-ия в световната ранглиста Марди Фиш (САЩ) и България изравни - 1:1, двубоя със САЩ за Купа "Хопман", световно първенство по тенис за смесени отбори.

20-годишният Гришо показа уникално модерен тенис и направо помете опитния си съперник, който е с 10 години по-възрастен и има 6 АТП-титли. Любимата настилка на Фиш, който досега е заработил с ракетата над 6 милиона долара, е именно хард, на каквато се играе и турнира в Пърт.

Димитров обаче показа, че неслучайно е сочен като бъдещото попълнение в световния елит и направи на пух и прах американеца.

С мощни удари от всички страни на корта и тотално превземане на мрежата, Гришо притисна съперника, който в края на мача изглеждаше напълно отчаян.

Нервите на Фиш на няколко пъти не издържаха и той подвикваше към публиката, плю по корта, а накрая с Григор си размениха и реплики.

Победата над американеца е първи успех за Димитров над тенисист от ТОП 10.


Малко по-рано Цвети Пиронкова отстъпи с 4:6, 4:6 пред Бетани Матек.Така решителна за крайния изход ще се окаже започващата след малко среща на каре. България обаче вече няма шанс за финал в турнира, тъй като фаворитът в групата Чехия наказа Дания с 3:0 и с пълен актив от 3 победи е непоклатим на първото място.