Млад лекар-специалист вече е част от Отделението по неврохирургия в МБАЛ-Добрич

Отделението по неврохирургия към МБАЛ-Добрич попълва своя екип с младия лекар-специалист д-р Едвин Васви.

Млад лекар-специалист вече е част от Отделението по неврохирургия в МБАЛ-Добрич

Д-р Едвин Васви е завършил Медицинския университет в София, след което специализира неврохирургия в УМБАЛ „Св. Анна“ във Варна. Той е и новият специалист, на когото жителите на област Добрич могат да разчитат за лечение в Отделението по неврохирургия към областната болница. Д-р Едвин Васви работи и в доболничната помощ на Сити Клиник във Варна.



„Изключително сме щастливи, че млад, перспективен и изключително качествен лекар вече е част от екипа ни“, сподели началникът на Отделението по неврохирургия д-р Диян Хинков. Д-р Едвин Васви вече е участвал в четири операции на територията на МБАЛ-Добрич, които са успешни и пациентите са били изписани в значително подобрено състояние. За първи път в Неврохирургията е извършена операция на карпален канал на ръка, благодарение на която пациентът се е възстановил веднага след интервенцията. „Потенциалът на д-р Едвин Васви е голям, знанията и уменията му са завидни, независимо от факта, че е млад лекар“, посочи д-р Хинков. 

 

В отделението по неврохирургия към МБАЛ-Добрич работят трима специалисти на пълен щат – д-р Диян Хинков, д-р Юлиян Петков и д-р Ганчо Стоянов. Д-р Едвин Васви е на четиричасови дежурства, с намалено работно време работи и бившият началник на отделението д-р Руслан Николов. В Отделението специализира неврохирургия и младата д-р Ростислава Петрова.