Отделение по кардиология в „МБАЛ-Добрич“ с нов апарат

В рамките на последния месец заработи нова апаратура за ехографско изследване на сърцетото, с който чрез ендоскопска сонда през хранопровода се достига до нивото на сърцето и главните кръвоносни съдове и позволява по-детайлното им оглеждане

Отделение по кардиология в „МБАЛ-Добрич“ с нов апарат

Трансезофагиалният ехокардиограф е на една от водещите световни марки General Electric. Дава възможност за пълна и абсолютно точна диагностика с ехограф на всички заболявания на сърцето.


„Ехографското изследване на сърцето директно през хранопровода, с което вече разполагаме е метод при който чрез специална сонда е възможно по-дейлно изобразяване на сърдечните структури. Това дава по-голяма информативност, защото е по-близо до сърцето липсват преграждащи структури, като гръден кош и бял дроб. Трансезофагиалната ехокардиография ще ни даде възможност за максимално прецизна диагностика при възпалителни заболявания на сърцето (инфекциозен ендокардит), аневризми и атеросклерозни промени в аортата и установяване на дефекти на сърдечните клапи и вродени пороци“, обясни д-р Костойчиновски,  началник на отделението по Кардиология.

 „Отделението по Кардиология заедно със своите сектори по интензивна кардиология и инвазивна кардиология вече предлага пълния набор от всички модерни методи за установяване и лечение на заболявания на сърдечно-съдовата система за гражданите на Добрич и областта.“,  заяви директорът на „МБАЛ-Добрич“ АД- д-р Георги Желязков.

Припомняме, че отделението работи в 24 часов непрекъснат режим, като приема пациенти за спешно или планово лечение. Годишно в отделението се лекуват над 2500 пациента.