Кметът на Община Добричка инициира среща с народните представители от областта във връзка с лошото състояние на пътя Добрич – Лясково-​ Житница

Кметът на Община Добричка инициира среща с народните представители от областта във връзка с лошото състояние на пътя Добрич – Лясково-​ Житница
Кметът на Община Добричка Соня Георгиева инициира среща с народните представители от 8 МИР Добрич, областният управител, представители на ОПУ – Добрич и МРРБ във връзка с лошото състояние на републиканската пътна мрежа в общината и по-конкретно пътя Козлодуйци – Добрич – Лясково – Житница.

Припомняме, че вчера жители на селата Козлодуйци, Лясково, Житница, Камен, Черна, Тянево, Крагулево и Пчелник излязоха на мирен протест, предизвикан от изключително лошото състояние на пътя. Протестът беше подкрепен от Общинската администрация, кметове и кметски наместници от други населени места на община Добричка, както и някои от общинските съветници.


По време на днешното извънредно заседание на общинския съвет на Община Добричка Соня Георгиева отново изказа категоричната си подкрепа към всички протестиращи и техните искания за спешен и неотложен ремонт на този участък, който, по думите й, едва ли може да се нарече пътен.


„Използвам възможността да отправя официална покана до народните представители от област Добрич, областния управител, представители на ОПУ и МРРБ за среща на 27 юни, от 14 часа в заседателната зала на община Добричка, среща, която инициирам и за поставяне за пореден път на проблема със състоянието на републиканската пътна мрежа в общината и по-конкретно пътя Добрич – Лясково – Житница. ​ Търпението на жителите на осемте населени места е изчерпано, готови са да протестират и да блокират важни пътни артерии, както и на гражданско неподчинение. Наша отговорност и дълг е да подкрепим и да защитим интересите на жителите“ – каза още Георгиева.


Общинските съветници приеха като точка от дневния ред декларация в подкрепа на жителите на осемте населени места. Тя ще бъде адресирана до министър-председателя на България, МРРБ, Министерството на финансите, областния управител на Добрич и Областното пътно управление с категорично настояване за спешен основен ремонт на пътния участък. Декларацията беше прочетена от кмета на общината Соня Георгиева.


Ето какво се посочва в нея:


„С тази декларация за пореден път искаме да дадем публичност на проблемите, свързани с критичното състояние на републиканската пътна инфраструктура на територията на общината. Конкретният повод е ескалиране на напрежението на жителите на осем села, които с години са потърпевши от изключително лошото състояние на републиканския път, който е единствената възможност за връзка с областния център на живеещите в Житница, Тянево, Лясково, Камен, Черна, Крагулево, Пчелник и Козлодуйци, за обществен превоз, ежедневно пътуване на учащите се и работещите, снабдяване със стока и продукти и не на последно място за транспортиране на лица, нуждаещи се от спешна медицинска помощ. Катастрофалното състояние на пътя води до обезлюдяване на селата. С тази декларация Община Добричка и Добричкия общински съвет заявяваме категоричната си подкрепа към всички жители, които десетилетия са потърпевши и настояваме за спешни и адекватни действия“.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+