Специално издание на фермерския пазар ще се състои на 2-ри юни

Фермески пазар Добрич посреща три държави в етнографски комплекс "Стария Добрич"

Специално издание на фермерския пазар ще се състои на 2-ри юни

На 2-ри юни 2022 в Етнографски комплекс “Стария Добрич“ ще се съберат на едно място производители не само от България (Североизточна България), но и от още три черноморски страни –  Гърция, Румъния и Молдова, които ще представят на посетителите на Фермерски пазар Добрич своите традиционни и чисти продукти - млечни продукти, вина, сладка, зеленчукови консерви, подправки, компоти, част от които са биосертифицирани.



 Поради общото историческо минало и споделени климато-географски особености, храните и земеделските продукти на страните от черноморския регион много си приличат по вид. Вкусовите им качества, обаче са това което ги отличава. В тази връзка, с любезното съдействие на екипа на ресторант „Мечока Бен“, за нашите гости от Румъния, Молдова и Гърция ще бъде подготвена дегустация „Вкусът на Добруджа“  с ястия от регионални фермерски продукти. 

По време на изложението ще бъде дебютът на няколко нови участници от Североизточна България, производители на натурална козметика, консервирани месни продукти (без изкуствени консерванти и подобрители) и масажни свещи, за които можете да намерите отделни публикации в страницата на Фермерски пазар Добрич. 

 В 13 часа, младежите от училище по изкуствата „Св. Климент Охридски“ ще поднесат специален поздрав към международните ни гости, чрез фолклорен етюд с музика и танци от Добруджа. 

Събитието се организира от Фондация “Добруджа - история, традиции, култура“ с партньорството на Община Добрич и Висше училище по мениджмънт в рамките на LOC FOOD „Местно развитие и трансгранично сътрудничество за промотиране на традиционни селскостопански продукти и храни“, който се осъществява по СОП „Черноморски басейн 2014 – 2020“.