Няколко първи места за учениците на ПГ по ТОЛП-Добрич в надпреварата „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС

Състезанието за най-добър млад шофьор и автомонтьор организира и проведе в два дни ПГТОЛП – Добрич

Няколко първи места за учениците на ПГ по ТОЛП-Добрич в надпреварата „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС

Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич организира Регионално състезание за най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство. То се проведе на 25 и 26 март. Награждаването мина буквално преди минути.




В надпреварата за най-добър автомонтьор първото място зае Живодар Михайлов от Добрич. Второто място е за съученика му от ПГТОЛП, гр. Добрич Йордан Христов, а на трето място се класира Калин Радев от Разград.

Отборното класиране в същата дисциплина печели отборът на ПГ по ТОЛП гр. Добрич. Втори се нареждат ПГ по транспорт и строителство „Христо Ботев“,гр. Разград и на трето място са учениците от ПГ по транспорт Русе.

В индивидуалнто класиране за „Най-добър водач на МПС“ отново първото място е за домакините - завоюва го Севгин Ахмед. На второ място се класира Ангел Тодоров от Професионална техническа гимназия Варна, а на трето се класира Емир Осман от ПГ по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“-Шумен.

Отборното класиране за „Най-добър млад водач на МПС“ оглавиха представитеилте на Професионална техническа гимназия-Варна, на второ място са домакините от Добрич, а третото е за състезателите от ПГ по транспорт и лека промишленост-Омуртаг. 

Първото място в отборното комплексно класиране спечелиха възпитаниците на ПГ по ТОЛП-гр.Добрич. На второ място се класираха представителите на ПГ по траспорт и строителство „Христо Смирненски“,гр. Разград, а на трето – състезателите от ПГ по транспорт гр. Русе.

Състезанието се провежда със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионалното управление по образованието„Интер карс България” и ЕТ „Иван Иванов. 

В надпреварата за най-добър млад автомонтьор и шофьор се включиха ученици от 13 професионални гимназии в градовете Русе, Шумен, Силистра, Търговище, Омуртаг, Варна, Провадия, Разград, Дулово, Велики Преслав, Добрич и с. Средище. 

По време на състезанието участниците  показаха теоретичните си знания и умения, придобити по време на обучението си по професиите, имаха възможността да приложат комплекс от качества – професионални и личностни, сериозно отношение към работата, дисциплина, отговорност и упоритост.