Клонът на ОББ в офиса на НАП в Добрич спира работа в края на месеца

Клонът на ОББ в офиса на НАП в Добрич спира работа в края на месеца
От 1 юни 2021 г. плащанията на данъци и осигурителни вноски в офиса на НАП в Добрич могат да се извършват без такси чрез използване на физическите ПОС терминали на приходната агенция, както и чрез е-услуга за плащане в портала за електронни услуги на ведомството.

Плащания към НАП ще продължат да се извършват и по банков път от всяка банка в страната или друг доставчик на платежни услуги, но съобразно тарифите на съответните финансови институции. С решение на банката досега съществуващите гишета на обслужващата банка в офиса ще работят с клиенти до края на работния ден на 31 май 2021 г.


Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на НАП. От началото на годината до момента през т.нар. виртуален ПОС (е-услугата за плащане с карти) без такси са платени почти 100 млн. лв., а от създаването на услугата са извършени почти 1,5 милиона трансакции за над 500 млн. лв.


Чрез ПОС терминали на приходната агенция от началото на 2021 година до момента от добруджанци са платени над 3.9 млн. лева дължими данъци и осигурителни вноски.


Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП. От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+