Само за ден горивата поскъпнаха с 4-5 стотинки

Само за ден горивата поскъпнаха с 4-5 стотинки. Според "Лукойл" поскъпването се дължи на ръста на горивото на международните пазари.

Само за ден горивата поскъпнаха с 4-5 стотинки

Само за ден горивата поскъпнаха с 4-5 стотинки, като масовият бензин А-95 достигна в събота абсолютен рекорд от 2,53 лв. за литър.


 

Според "Лукойл" поскъпването се дължи на ръста на горивото на международните пазари.

До събота литър А-95 се продаваше за 2,48 лева. Такава беше и цената на дизела. От „Лукойл България" коментираха, че поскъпването у нас се дължи на увеличаване на цените на горивата на международните пазари и на оскъпяването на долара спрямо лева.

 

Само за месец бензинът е поскъпнал с 14 ст., а дизелът - с 12 ст. От началото на годината цената на бензина се е увеличила със 17%, а на дизела - с 13 на 100. Промяна има и при пропан-бутана - литър от горивото поскъпна с 1 ст. до 1,25 лв.

 

Преди два месеца цените на горивата скочиха драстично, което предизвика протести срещу скъпия бензин. В резултат на това "Лукойл" обеща в рамките на месец да не повишава цените.Превозвачите се договориха с министерството на финансите за серия от мерки, които да доведат до намаляване на цената на бензина.