Милиони ненужни коледни подаръци се препродават в интернет

На коледните празници и малки и големи очакват с нетърпение своите подаръци, но често остават разочаровани.

Милиони ненужни коледни подаръци се препродават в интернет

Понякога подаръците са ненужни, неуместни или се повтарят. Как да се освободи човек от такива излишни вещи. Оказва се, че на помощ идва интернет.



През последните години във Фрация масово се възприема практиката за препродаване на подаръци. Според регионалия вестник Ouest-France още в първите часове след нощта на Коледа, броят на предметите, пуснати на търг в специализирания сайт за препродажби PriceMinister, е достигнал половин милион. Броят им продължава да расте стремително.

Според проведени проучвания, 48 процента от френските граждани са продавали нежелан подарък или се готвят да го направят тази година.

Тази тенденция е най-забележима при 18-34 годишните и при жените (51 процента срещу 41 процента при мъжете).

В платформата eBay се публикуват около 700 хиляди обяви между 25 и 26 декември, в които се предлагат "разочароващи" за получаващите ги подаръци. Изследването сочи, че сред препродаваните дарове най-често влизат сидитата/дивидитата, видеоигрите, книгите, предметите за украса и хай-тек техниката.

Също така, с годините става все по-модерно, хората да си подаряват подаръци заедно със съответната касова бележка. По този начин, ако не е харесван или нужен, подаръкът може да бъде върнат съвсем спокойно в магазина.

Източник: Радио 1 Рок