Добрич има своите рицари на доброто - доброволците към "Ръка за помощ"

16-годишната Симона Методиева от Езикова гимназия "Гео Милев" бе отличена за "Рицар на добрата воля" за цялостен принос в доброволчеството през тази година. Наградата й бе връчена от кмета Йордан Йорданов.

Добрич има своите рицари на доброто - доброволците към "Ръка за помощ"



В българския език има една прекрасна и уникална дума, без аналог в света - доброволец. Доброта и воля. Воля за добро. Волно да правиш добро. По свое вътрешно желание.


Точна с тази доброта и воля бе изпълнена днес Огледална зала "Нели Божкова". Разпръскваха ги 40 деца на Добрич, отдали се на каузата да бъдат доброволци. Млади хора, които заслужават дълбок поклон и силни адмирации, че са отделили свободно си време за правене на добро. Без да очакват нищо в замяна.


В навечерието на 5 декември - Международния ден на доброволеца, Център за работа с доброволци към Фондация "Ръка за помощ" - Добрич организира тържествено отбелязване на празника в Огледална зала "Нели Божкова".


Фондацията има 10-годишна история, а центърът за работа с доброволци е създаден през есента на 2013 година. Той започва своята дейност с трима доброволци. Днес те са над 40 - ученици от гимназиален курс. Сами, по своя инициатива, идват в "Ръка за помощ" - помагат в детската градина към организацията, работят активно с деца от училищата, помагат на възрастни хора в нужда, на пострадали при бедствия като наводнението.


До тях бяха изпретени поздравителни адреси от посланика на Франция в България Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, областния управител Детелина Николова, Ренета Венева – Председател на УС на Национален алианс за работа с доброволци, Георги Богданов - изпълнителен директор на националната мрежа за децата, БЧК и други.


Официален гост на събитието бе Йордан Йорданов - кмет на Община град Добрич.


Той връчи приза "Рицар на добрата воля" за цялостен принос в доброволчеството през 2015 година на доброволец от центъра, който е номиниран и избран от останалите младежи. Наградата се връчва за трета поредна година и този път бе присъдена на Симона Методиева, която е на 16 години, ученичка в ЕГ "Гео Милев" - Добрич.


Всички доброволци получиха сертификат и подарък от Център за работа с доброволци към Фондация "Ръка за помощ".


Кметът Йордан Йорданов пожела на всички доброволци да продължават да носят доброто в себе си и да помагат на всички, които имат нужда от тях.