Община Добрич и Къщата на виното обявяват конкурс за най-добро домашно вино

Според регламента, в конкурса могат да участват частни производители от Община град Добрич само със собствено производство – реколта 2014 г. в две категории: бели и червени вина.

Община Добрич и Къщата на виното обявяват конкурс за най-добро домашно вино

В конкурса не могат да участват вина, които са изкуствено ароматизирани. Производителите посочват задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното. Участниците в конкурса носят бистра проба от всяко вино, с което участват в конкурса. Всяка от тях трябва да е в стандартна стъклена бутилка от 0.750 мл, без етикет. Проби се събират до 11 февруари, в  „Къщата на виното” на ул. В. Левски“ № 7.  Телефон за допълнителна информация – 0886520138.



Напитките ще се оценяват от тричленна комисия от специалисти съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от  Министерството на земеделието и горите.

Във всяка категория се определят І, ІІ и ІІІ-то място. На спечелилите конкурса се връчват грамота и предметна награда. Победителите се обявяват на 14 февруари 2015 г.,  в АЕМО „Старият Добрич”.