Петър Димитров: Ако не се вдигнат доходите българите ще изчезнем като нация

“Живеем в ситуация на повсеместен хаос, трудно е да се прогнозира дали едно решение на правителството от сутринта ще е в сила до края на работния ден”. Това заяви на среща с обществеността в Шабла народният представител от Коалиция за България Петър Димитров.

Петър Димитров: Ако не се вдигнат доходите българите ще изчезнем като нация

“Всичко това, съчетано с непосилно растящите спрямо доходите цени на основни жизнени продукти и горива поражда безнадеждост и отчаяние сред българските граждани. Ако на този фон доходите продължават да бъдат замразени, все повече българи ще емигрират и ние рискуваме страната ни да се обезкърви, да изчезнем като нация”, подчерта бившият икономически министър и се позова на мрачната статистика – за последната една година има 100 000 нови безработни, 240 000 по-малко осигуряващи се лица, 221 000 обезкуражени, които са спрели да търсят работа.


 

“Къде остана предизборният ангажимент на ГЕРБ за три години да достигнем средноевропейските доходи ? Това се оказа поредната нагла лъжа, както всичко в това управление”, отбеляза Димитров. Той остро критикува и политиката на правителството, насочена към облагодетелстване на ограничен олигархичен кръг от приближени на властта за сметка на целия български народ. Като пример народният представител посочи факта, че въпреки  лавинообразно растящите цени приходите в бюджета намаляват, като само за януари те са със 185 млн. лева по-малко спрямо същия месец на предходната година.

 

“Това означава само едно -  в момента се краде в чудовищни размери, тук говорим за милиарди по сметките на тези олигархични кръгове. В същото време наблюдаваме друга тенденция - повсеместна атака и натиск срещу дребния бизнесмен, срещу малките магазинчета. Управляващите твърдо отстояват принципа “бой по бедния”. Това се прави с една единствена цел – цялата нация да се зароби в името на благоденствието на стотина олигарси, приближени до властта”, заяви Петър Димитров и посочи, че българският народ не е сляп и това е видно от последните социологически проучвания.