Арест за 45-годишен, блудствал с малолетна

Окръжен съд – Добрич взе мярка за неотклонение задържане под стража на 45-годишния Ангел Ил. Н. от с. Септемврийци, община Каварна.

Арест за 45-годишен, блудствал с малолетна

Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че между 19 и 21 часа на 17.06.2013 г. в Септемврийци е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на ненавършило 14-годишна възраст лице, като деянието се явява сторено при условията на опасен рецидив.



Пострадалата е дъщеря на жената, с която Ангел живеел на съпружески начала. На 17.06.2013 г. след като употребил алкохол, той и момичето отивали при нейна роднина и минали през местност в близост до селото. Там въпреки съпротивата на малолетната, той й ударил шамари, съблякъл дрехите й, като употребил за това сила и извършил въпросните действия. Детето съобщило за случилото се на майка си и брат си.

Непосредствено след извършване на деянието Ангел бил установен и задържан, а на 18.06.2013 г. разследващият орган го е привлякъл като обвиняем.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич посочи днес, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че 45-годишният е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. Множеството минали осъждания на Ангел за тежки умишлени престъпления и лошите му характеристични данни, също показват наличие на реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Ангел заяви в последната си дума, че не е сторил престъплението, а жена му го обвинявала, защото искал да я напусне. Той помоли за мярка за неотклонение домашен арест.

Окръжен съд – Добрич след като взе предвид становищата на страните и събраните по делото материали взе първоначална мярка за неотклонение задържане под стража. Определението на съда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.