3 години затвор за грабеж на дамаджана с вино

Наказание 3 години лишаване от свобода при строг режим ще търпи 38-годишният Стелиян Анг. Стоянов, след като Окръжен съд – Добрич одобри сключеното между него и Прокуратурата споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебното производство.

3 години затвор за грабеж на дамаджана с вино
По силата на споразумението той е признат за виновен в извършване на кражба и грабеж на имущество от жители на Ген. Тошево. На 13.12.2012 г. , в условията на опасен рецидив и след предварителен сговор с две лица на 27 години и 31 години от същия град, чрез взлом е отнел медна пръскачка, чугунен чувен, 2 ножици за рязане на ламарина, ел. мотор, казан за изваряване на ракия и други инструменти, всичко на обща стойност 538,80 лв.

На 14.12.2012 г. в в съучастие с 31-годишния, е отнел стъклена дамаджана с домашно червено вино с вместимост 5 л. на стойност 12,90 лв. от владението на семейство от Ген. Тошево с намерение противозаконно да я присвои. Той е бил заварен на мястото на престъплението, при което е употребил сила, за да запази владението върху открадната вещ.

За първото деяние му е определено наказание 1 година и 6 месеца лишаване от свобода. За второто – 3 години. След като групира наказанията, Окръжен съд – Добрич постанови той да търпи по-тежкото – 3 години лишаване от свобода при строг режим в затвор.

Стелиян Стоянов заяви пред съдебния състав, че се признава за виновен, доброволно е подписал споразумението, отказва се от разглеждане на делото му по общия ред и приема последиците на влязла в сила присъда.

Окръжен съд прецени, че споразумението отговоря на изискванията на закона и морала и го одобри. Съдът постанови, пострадалите от деянията на Стелиян Стоянов да бъдат уведомени за определението на съда, както и за това, че могат да предявят искове за претърпените щети пред гражданския съд.

Определението на Окръжен съд – Добрич не подлежи на обжалване и протест.