Галин Костадинов със сребро и от първенството на България

След като спечели сребърен медал от престижния международен турнир "Академик" във вторник, днес гюлетласкачът на СКЛА "Добруджа 99" завоюва и второто място на републиканското първенство в зала при мъжете.

Галин Костадинов със сребро и от първенството на България

Галин Костадинов за пореден път защити имиджа на Добрич в българската лека атлетика, като постигна отново много добър резултат - 15.97 метра.


 

Пред него се класира единствено националът Георги Иванов. Участникът на олимпиадите в Пекин и Лондон е лидер в европейската ранглиста за годината.

 

Любопитното е, че за състезанията в Добрич - турнира Академик и държавното първенства по лека атлетика в зала, гюлетласкачът от клуб "Павел Павлов" - Враца тренира при Галин Костадинов. След днешното състезание Иванов отново изказа благодарност на добричлията за добрата подготовка, която му е помогнала да постигне тези впечатляващи резултати от над 20 метра.

 

След двата медала за състезателите на СКЛА "Добруджа 99" в дисциплината хвърляне на гюле при юношите до 16 години, днес много добро представяне в зала "Добротица" в Добрич записаха и юношите старша възраст на клуба. Най-предно класиране постигна дебютантът Георги Георгиев, който се нареди шести в страната. Треньор на младите хвърлячи на СКЛА "Добруджа 99" е Галин Костадинов.