Пиян варненец рани млада жена на пътя Добрич - Албена

През изминалите почивни дни в областта са регистрирани 12 пътно транспортни произшествия. Две от тях са причинени от пияни шофьори.

Пиян варненец рани млада жена на пътя Добрич - Албена

На 28 юли, около 00.45 часа, по главен път град Добрич - КК Албена, на около един километър след село Батово, е настъпило ПТП. Лек автомобил „Мицубиши” с врачанска регистрация, управляван от Х.Т. (28г.) от град Варна, допуска ПТП. Поради движение с несъобразена скорост в остър десен завой, автомобилът навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска странично в насрещно движещия се лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация. В резултат на настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по двата автомобила. Возещата се на задната седалка във Фиата Е.Д. (28г.) е отведена в МБАЛ град Добрич с фрактура на дясна раменна кост, без опасност за живота.


 

24–годишната А.П., управлявала Фиата, е с отрицателна проба за алкохол.

 

Извършената проверка с техническо средство на водача на „Мицубишито” установява наличието на 1.73 промила алкохол.

 

Взети са кръвни проби по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.

 

На 27 юли, около 20.10 часа, по пътя село Паскалево – село Овчарово също е настъпило ПТП. Лек автомобил „Мазда”, управляван от Р.С. (42г.) от град Добрич, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и допуска ПТП с материални щети. При извършената проверка с техническо средство цифровият индикатор отчита 2.80 промила в издишания от водача въздух. Взета е кръвна проба по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Второ РУП – Добрич.