Близо 3000 души посрещат Великден в Албена

Осем хотела отварят врати на старта на летния туристически сезон в Албена

Близо 3000 души посрещат Великден в Албена

Близо 3000 души – главно от България и Румъния, ще посрещнат великденските празници във ваканционно селище „Албена“, съобщиха от там. С това комплексът ще даде своеобразен старт на летния туристически сезон. Врати ще отворят общо осем от хотелите – трите 5-звездни Maritim Paradise Blue, Maritim Amelia и Flamingo Grand, 4-звездните Kaliakra Beach, Kaliakra Mare, Laguna Beach и Laguna Garden, както и парковият Calimera Ralitsa Superior. По традиция, главните готвачи са подготвили тематични менюта, с които да изненадат гостите. Предвидена е програма с детска анимация, музикални концерти и спортни занимания.



В навечерието на празника желаещите ще посетят вечерната служба в храм „Св. Успение Богородично“ в с. Оброчище, а отец Филип ще благослови тържествения обяд в комплекса навръх Великден.

Много от гостите на завършилия латино фестивал World Stars Salsa Festival, домакин на който за седми път бе Албена, са удължили престоя си, за да съпреживеят светлия християнски празник на брега на морето, информират още от комплекса. Форумът привлече над 2000 участницш от 37 държави, почитатели на страстните ритми и танци.

Комплексът привлича посетители и със специализираните си SPA и Wellness програми, най-популярната сред които - програма Витал, комбинира комфорта на 5-звездния Flamingo Grand Hotel & SPA с лечебните процедури на МедиСПА "Медика - Албена".