Времето във вторник

През следващото денонощие страната ни ще попадне под влиянието на средиземноморски циклон. Времето ще е облачно, в западните райони и хладно. Ще духа до умерен източен вятър. Минималните температури ще са между 8 и 13°.

Времето във вторник

През деня валежите ще обхванат цялата страна, най-късно североизточните райони. Значителни количества се очакват на места в Западна България. Краткотрайни, но интензивни и с гръмотевици ще са валежите в отделни райони на Източна България, където ще бъде с временни разкъсвания на облачността. Има условия и за локални градушки. Вятърът от изток постепенно ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури - между 15 и 20°, на места в източните райони до 22-23°. 



Атмосферното налягане ще е значително по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е значителна. На места ще превали и прегърми. Ще духа умерен източен, вечерта вече юг-югоизточен вятър. Максимални температури - между 16 и 21°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала с тенденция на усилване по носовете.