Как да определим бюджет при покупка на лаптоп за нашия бизнес

Определянето на ясен бюджет преди пазаруването е най-добрият начин да извлечете максимална полза от разходите си за технологии.


Как да определим бюджет при покупка на лаптоп за нашия бизнес

Когато определяте бюджета си, обмислете как разходите ви ще бъдат разпределени върху броя на лаптопите, които планирате да закупите. Предприемачите често превишават или намаляват разходите си, когато не определят бюджет преди пазаруване, особено за технологии. Загуба на време е да обмисляте скъпи варианти, ако те не подобряват крайните ви резултати, защото не всеки бизнес се нуждае от оборудване от най-висок клас. От друга страна, ако не вземете това, от което служителите ви се нуждаят от първия път, недостатъчните разходи могат да ви струват повече в дългосрочен план.



Приемането на различни нива на устройствата в зависимост от нуждите на потребителите е един от добре познатите методи за бюджетиране на техниката. Например, може да се окаже полезно да инвестирате в компютри Dell от висок клас за ръководителите и развойния екип, в лаптопи Dell от среден клас за професионалния персонал и в компютри Dell от начално ниво за персонала по поддръжката. За да улесните бъдещата поддръжка и управлението на мобилните устройства, се придържайте към един или двама производители. Поради тази причина е най-добре да не включвате целия си персонал в обсъждането на покупките на техника, а да оставите това на избрана група служители на високо ниво.

Наличието само на един производител на оригинално оборудване и два или три варианта на модели е най-простата стратегия за управление. Ако обаче привлечете творчески специалисти, вероятно в крайна сметка ще използвате два различни вида компютри, защото те често се нуждаят от скъпи Mac компютри (които обикновено не са необходими за другите служители).

Вижте една примерна разбивка на бюджетните диапазони за лаптопи, ако не сте сигурни как да балансирате между цена и качество, след което изберете своя диапазон въз основа на видовете служители, които имате:

600 лева и по-малко

В ценовия диапазон от 600 лева и по-малко се предлагат само нисък клас Windows и Chromebook. Бизнес потребителите не трябва да купуват лаптопи в този ценови диапазон, защото те обикновено имат лошо качество на изработката, малко място за съхранение и бавна производителност. Можете да се справите по-добре, дори за незначителна бизнес употреба.

От 700 до 1200 лева

В този ценови диапазон можете да намерите прилични бизнес хромбуци и преносими компютри с Windows на по-ниско ниво. Тъй като Chromebook-овете имат значително по-малко място за съхранение от машините с Windows в този ценови диапазон, те могат да поддържат ниска цена, без да правят компромис с изработката и дисплея. И в двата случая трябва да купувате бизнес лаптоп в този ценови диапазон само за служители, които изпълняват само основни задачи като използване на Microsoft Office, актуализиране на социални медии и сърфиране в интернет. Този ценови диапазон може да е подходящ за помощен персонал със скромни нужди, като рецепционисти и асистенти.

1200 до 2000 лева

Този ценови диапазон може да отговори на нуждите на повечето бизнес потребители. На това ниво потребителите не би трябвало да имат проблеми с набавянето на необходимото количество памет и място за съхранение, както и на процесор с достатъчна мощност за многозадачна работа в бизнеса. Тези работни лаптопи обикновено разполагат с функции за сигурност от бизнес класа, като например скенери за пръстови отпечатъци, както и с дълготрайни батерии, удобни клавиатури и атрактивни дисплеи. Ако имате нужда от такъв клас устройства за улеснение на работата, но бюджетът ви е ограничен можете да приложите код за намаление при покупката. Много различни такива се предлагат от търговците на дребно. Ардес.бг код за отстъпка е един от многото лесно достъпни и лесно приложими промокодове.

От 2000 лева и нагоре

Можете да закупите лаптоп, който е значително по-мощен или преносим от тези в по-ниските ценови диапазони, за 2000 лева или повече. Ултрапортативните модели от висок клас, като XPS 13 на Dell, осигуряват бърза производителност в много тънка опаковка. В тази категория се включват и много мощни работни станции, които струват между 3000 и 6000 лева (понякога дори повече). За потребители, които се нуждаят от повече ресурси, като например вашия екип за разработка, дизайнерски екип и ръководители, които искат да представят определен имидж, този ценови диапазон е идеален.

Определете бюджета си сега и го използвайте за филтриране на бъдещи търсения. Избягвайте дори да разглеждате модели лаптопи, които са извън ценовия ви диапазон, за да избегнете финансова катастрофа.