Свлачище се активизира край Каварна

Свлачище се активизирало край каварненското село Българево. В писмо до вицепремиера Цветан Цветанов и Междуведомствената комисия по бедствия и аварии хората настояват за помощ от държавата, съобщава БНР.

Свлачище се активизира край Каварна
Снеготопенето и подпочвените води са активирали свлачище в района на село Българево. Разрушен е 400 метра асфалтов път и е отрязан пътят към рибарското селище в местността Зеленка. Февруарските бури и щорма в морето са скъсали и част от вълнолома в местността Болата. Скъсана е и буната и пътят на морето е отворен към вододайната зона.
 
В писмото до вицепремиера Цветан Цветанов и междуведомствената комисия по бедствия и аварии, кметът на Българево напомня, че става дума за държавна земя, настоява за оглед на място и очаква навременна помощ.
 
От община Шабла също искат спешна намеса на държавата, защото 70 метра от брега край Крапец липсват, езерата са оплетени в гъста растителност, районът е водосборна зона и при обилен дъжд и снеготопене има опасност от наводнение и на правителствената резиденция "Шабла".