Ученици изучават делото на Левски в библиотека "Дора Габе" - Добрич

Ученици изучават делото на Левски в библиотека "Дора Габе" - Добрич
По повод 19 февруари, паметната дата в българската история, когато се навършват 139 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски, Регионална библиотека „Дора Габе” организира поредица от открити уроци с ученици от добрички училища.

В дните от 15 до 17 февруари, в четири последователни учебни часа, ученици от пети до единадесети клас на Частна профилирана гимназия „Леонардо да Винчи” и Спортно Училище "Георги Стойков Раковски" и техните преподаватели гостуваха в библиотеката.

С мултимедийна презентация, под наслов Апостолът, библиотечен специалист припомни на младите хора важните моменти от живота и святото дело на Васил Левски. Освен представената презентация учениците имаха възможност да се запознаят с библиотечни документи, свързани с великата личност на България.

Тематичните часове провокираха знанията на учениците и предизвикаха дебати по темата. В заключение на всеки образователен час звучеше изпълнение на елегичното послание към българския народ на Христо Ботев „Обесването на Левски”.

По различни поводи, свързани с бележити дати и теми, засягащи отделни групи от хора от общността, Регионална библиотека „Дора Габе” изготвя електронни презентации с помощта на техниката, предоставена по Програма „Глоб@лни библиотеки - България”. Освен необходимата и особено полезна за библиотеката и нейните потребители техника, Програмата дава възможност за провеждането на многокомпонентно обучение за библиотекари, включително обучения по ИКТ.

Използването на съвременни информационни средства в библиотеката позволява повече гъвкавост в работата на библиотекарите, интерактивност при поднасянето на информация на потребителите, както и включването им в представяното събитие.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+