Стартира информационна кампания на МИГ „Тервел – Крушари“

На 25-ти май е първото информационно събитие в община Крушари с местната общност по представяне на основните моменти от подготовката на новата Стратегия за Воденото от общностите местно развитие на МИГ „Тервел – Крушари“ 2023 -2027 г.

Стартира информационна кампания на МИГ „Тервел – Крушари“

Целта на информационната кампания е чрез пряка среща с жителите на двете общини да се проучат техните потребности, свързани с развитие на местния бизнес, подобрява на условията на живот в общините, качеството на образование и дейности по социално приобщаване.



Пред местната общност ще бъдат представени нови примерни дейности, към които да бъде насочен финансовия ресурс – модернизация на съществуващата материална база на местния бизнес; инвестиции за съхранение на земеделска продукция; за изграждане на съоръжения за съхранение на вода за напояване; инвестиции в общинска техническа инфраструктура, образование, култура, социални услуги и др.

Графикът за провеждане на срещите е както следва : с. Коритен - 25.05.2023 г., 10.30 часа ( в залата на читалището); с. Крушари - 29.05.2023 г., от 10.30 ч. ( в залата на читалището), с. Телериг – 30.05.2023 г. ( в къща за гости „Хан Телериг“) от 10.30 ч.