Мирослав Найденов: Само премиерът може да дава оценка на министрите

Непремереното изказване на Дянков е умело провокирано от журналистите. Аз не мисля, че трябва да се прави драма от това. Това каза Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните, за предаването „Тази сутрин” на БТВ.

Мирослав Найденов: Само премиерът може да дава оценка на министрите
Той обясни, че оценка на министрите може да дава само премиерът. „Това, което се случи е, че той даде оценка персонално за моята работа и за работата на моя екип”, добави Найденов.

Агроминистърът посочи, че България е първа по ръст на усвояване на европейските земеделски фондове с 54,5%. Освен това България е на първо място по ръст на доходите на земеделските производители по данни на Европейската комисия. Аграрният сектор в изминалата кризисна година е единственият, който бележи ръст в брутната добавена стойност и в БВП.

За 2010 външнотърговското салдо спрямо 2009 е нараснало три пъти, а за първите 9 месеца на 2011 година е надминало това за 2010. Според министъра, тези резултати показват, че секторът работи много добре. Като успех той изтъкна и създаването на Агенцията за безопасност на храните.

Найденов отказа да коментира причините за лошата оценка от страна на Симеон Дянков за неговата работа. „Аз оценка за никого не давам”, заяви той.