Фондация „Николай Чудотворец” отбеляза своя 25-и рожден ден

С градинско парти днес в Чудната градина беше отбелязана 25-годишнината от основаването на фондация „Николай Чудотворец”.

Фондация „Николай Чудотворец” отбеляза своя 25-и рожден ден



Преди 25 години бързахме много с регистрацията, на 19 септември 1997 година. Бързахме защото наближаваше празника на Добрич и ние чакахме един голям камион с помощи от Франция, с който трябваше да оборудваме френския културен център. Преди толкова години раздавахме боб и леща и тази година пак се случи така, което е доста тъжно, но така започнахме с 16 хранителни пакета, които раздадохме на хора с увреждания.Малко по-късно раздадохме на 14 семейства ваучери за 400 лева, семейства, които бяха болни от Ковид. Надявам се, че сме успели да помогнем. Малко по-късно разбрахме, че тази година сме спечелили шест проекта. Тази година ще приключим една наистина трудна година, но оцеляваме с малкия оборот, който имаме. Работим напук на всичко” – споделиха от фондацията. 


Сред официалните гости на празника беше и кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той пожела на всички здраве и успехи. „Това е кауза, каузата на всички нас като общност, като хора, които живеем в Добрич, хора, които живеем като всеки ден се стремим да развиваме различни дейности и доктор Ефраимов и неговите колеги са пример за това как можем да си партнираме пълноценно, целесъобразно и да помагаме освен на хората в неравностойно положение, така и за здравословната храна на добруджанеца. Чудната градина произвежда много и различни зеленчуци, аз съм техен клиент. Пожелавам им най-вече да са здрави, все така устойчиви на ветровете, защото 25 години си е доста сериозна цифра, много ветрове са минали, но те са устояли на времето и са първото социално предприятие в България. Това показва креативност. Не случайно д-р Ефраимов е част от нашия екип и в частност в групата на общинския съвет, точно защото има различно мислене, различен поглед, различна визия и е креативен. Свалям им шапка, че продължават и имаме възможност заедно да подпомагаме младежите и всички добричлии да усетят това” – каза Йорданов. 

Ето каква оценка даде за отминалите 25 години Хасан Ефраимов: „25 години дали са много или малко, не мога да кажа. Навремето, когато бях малък, си мислих, че 25 години  са много, когато станах 25 – разбрах, че не са нищо. Сега от позицията на времето си мисля, че то е относително понятие. 25 години са и много и малко, 25 години са много време, през което може да се направят много неща, същевременно е много малко време, ако през тези 25 години човек не направи нищо. Ние се постарахме да направим много неща и мисля, че нашето време мина ползотворно, бяха достатъчни за нас да осъществим съществени неща в живота си и да продължим напред”. 

Градинското парти премина с много усмивки, разкази за мили спомени и надежда следващите 25 да са още по-добри.