Кирил Петков от Тервел: Около 4 милиарда на година коства на България нивото на корупцията

Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков се срещна днес с избиратели в гр. Тервел. Там той пое ангажимента МРЗ да стигне размер от 860 лв., което е половината от средната заплата в страната.

Кирил Петков от Тервел: Около 4 милиарда на година коства на България нивото на корупцията

„Управлението на ПП „Продължаваме промяната“ беше само седем месеца, но това е само първата ни стъпка“, заяви при посещението си в гр. Тервел съпредседателят на партията Кирил Петков. Той изрази увереност, че са показали, че имат воля, както и че научените уроци са много и основният е, че не трябва да допускат още веднъж да имат за коалиционен партньор Троянски кон. Като грешка на правителството Петков определи и разпределянето на министерствата по отделни партии. Според него те трябва да имат поне по един заместник-министър, за да се упражнява необходимият контрол. Кирил Петков посочи още, че ентусиазмът на младите хора крие потенциал, но са необходими и „съветници с бели коси“. 



За младите хора предходното правителство е направило макар и малката крачка с безплатните детски градини, но работата няма да спре дотук, тъй като, особено в малките населени места, младите хора ги няма. 

Кирил Петков обърна внимание и на няколкото победи, които са извоювали през макар и краткото съществуване на правителството на четворната коалиция. Сред тях е възстановената работа на Българската банка за развитие във вида, в който тя е предвидена да функционира. По думите му Антикорупционната комисия, начело с Бойко Рашков, ще даде възможност да се преустанови практиката за корупционни схеми, която коства 4 милиарда лева на година.


Според съпредседателя на „Продължаваме промяната“, въпреки че печалбите на фирмите в България са се повишили с 40%, работодателите се страхуват да повишават размера на работната заплата заради икономическата несигурност не само в страната, но и в Европа. „Стремежът ни ще е след 2 октомври  МРЗ да бъде 50% от средната заплата в страната, а именно 860лв.“, подчерта той.  

„Осезаема малка крачка е онова, което направихме по отношение на размера на пенсиите“, категоричен е Кирил Петков. Той допълни, че средства за пенсии в България има, стига те да не се крадат, а да се дават обратно към хората. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!