От над месец мъж се опитва да отрови бездомни животни в Добрич

За това сигнализираха в социалните мрежи загрижени граждани, които се грижат за безстопанствените котки и кучета в квартал „Христо Ботев”.

От над месец мъж се опитва да отрови бездомни животни в Добрич

Днес екип на Добрич онлайн посети мястото, на което живеят 10 безстопанствени котки и едно куче. То се намира до детска площадка в добричкия квартал „Христо Ботев”. На място беше и жената, оплакала се в социалните мрежи за недоброжелателя, който пръска всекидневно с отрова около игрището, за да се „отърве” от бездомните животни. 



Тя разказа пред медията за системен тормоз от мъжа, който дори е проявявал агресия към нея и околните. Вчера конфликтът между двамата се изострил, когато мъжът изкарал помпа и започнал да пръска котките в очите с неизяснен до момента препарат. 

Жената се оплаква, че от повече от месец водата, която остава за бездомните животни е бяла на цвят, а те отказват да пият от нея. Тя се грижи за котките и кучето от около 10 години, в които ги води на ветеринар и кастрира. 

В близката площадка играят и много деца от квартала и затова жената се тревожи, че те също биха могли да пострадат. До момента, за съжаление, сигнал за опасното поведение на мъжа не е подаван в полицията.