Областният управител и директорът на болницата обсъдиха проблемите на лечебното заведение

Областният управител и директорът на болницата обсъдиха проблемите на лечебното заведение
Д-р Георги Желязков изложи проблемите на лечебното заведение. Здравко Здравков заяви подкрепа и съдействие за намиране на решения за подобряване работата на медиците

Първо Здравко Здравков се информира за състоянието на пострадалите при срутването на земна маса върху заведение „Моби Дик“, както и за пострадалото дете при тежка катастрофа, станала на 8 август, на територията на област Добрич. Д-р Желязков увери областния управител, че всички пострадали са в добро общо състояние и няма опасност за живота им. Жената, която бе затрупана при срутването е оперирана и е добре, съпругът й също, заяви директорът на добричката болница. По отношение на пострадалото дете лекарят съобщи, че то вече е вън от опасност, възстановяването върви нормално и е задействан протокол, разписан за прилагане в такива случаи. 


Директорът на МБАЛ-Добрич запозна областния управител с проблемите на здравното заведение, както и с хода на реализираните от Министерство на здравеопазването, Община град Добрич и МБАЛ-Добрич проекти. Сред темите, които двамата обсъдиха бе ремонтът на Спешното отделение, привличане на млади кадри – медицински сестри и лекари, които да работят в областната болница, както и готовността на болницата при нов пик на заразени с коронавирус. Областният управител заяви пълна подкрепа и изрази категорична готовност да съдейства за намиране на решения за различните проблеми и подобряване на работата на медицинските кадри.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+