Студио „Сарандев“ взе над 20 отличия от Международния фестивал "Трикси"

Студио „Сарандев“ взе над 20 отличия от Международния фестивал "Трикси"
Певците на студио "Сарандев" си тръгнаха с награди и покани за международни конкурси в Германия и Португалия

Късно снощи с Гала концерт и Награждаване тържествено бе закрит Международният фестивал на изкуствата „Трикси“ 2022.


Резултатът за Студио „Сарандев“ при Младежки център - Добрич е впечатляващ - над 20 завоювани отличия в Направление „Вокал“, сред които девет първи награди и една Голяма награда „ТРИКСИ ЗВЕЗДА“, с която бе удостоена Денислава Димитрова.


Малките певци на Студио „Сарандев“ с вокален педагог Жана Стефанова се представиха отлично в първа и втора възрастови групи. С първа награда в Направление „Международен хит - поп“ може да се похвали Сиана Славчева. В същото направление Елица Колева е с трета награда, а Ванеса Кънчева с втора. Ванеса спечели и трета награда в Направление „Българска популярна песен“. Никол Михайлова стана втора в Направление „Детска песен“.


Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова взеха участие в 3-та, 4-та, 5-та и 6-та и 7-ма възрастови групи. В трета група Симона Тодорова и Ивайла Михайлова бяха безапелационни и грабнаха по две първи награди в различни категории. Ванина Григорова пък бе отличена с две втори награди. Трите момичета получиха и специални награди. Директорът на фестивала Емил Струнджев връчи на Симона покана за участие в престижния Международен конкурс „Берлинска перла“, който ще се проведе през месец ноември в столицата на Германия. Ивайла Михайлова бе удостоена с Наградата на младежкото жури и с Покана за участие без селекция в Международния конкурс „Звукът на времето“ - В. Търново. Ванина също има покана за участие - за Международния фестивал  International Song Festival of Serra da Estrela - FICSE - Португалия.


В четвърта възрастова група „Сарандевци“ отново показаха високото си ниво на вокална подготовка. Денислава Димитрова грабна първа награда в Направление „Българска популярна песен“ и Голямата награда „ТРИКСИ ЗВЕЗДА“ с изпълнението си в Направление „Мюзикъл и филмова музика“. Тя е вторият представител от Студио „Сарандев“, който получава и покана за участие в елитния конкурс „Берлинска перла“. На Денислава бе връчена и специална парична награда от организаторите на фестивала. В четвърта възрастова група отличени са и Ивон Петрова, която завоюва втора награда, и Теодора Велинова, която успя да грабне две втори награди.


В пета възрастова група се представиха Йоана Паскалева, която спечели две трети места и Йоанна Илиева, която също е с трето място.


В шеста възрастова група Преслава Тодорова бе отличена с първа награда в Направление „Световен хит - поп“ и с трета в Направление „Мюзикъл и филмова музика“. Преслава получи също и покана за участие в Международния фестивал International Song Festival of Serra da Estrela - FICSE - Португалия. Също в шеста възрастова група Доника Димитрова завоюва втора награда в Направление „Българска популярна песен“.


Успехите на талантливите певците на Младежки център не спират до тук. При най-големите, 17 - 19 годишните, певческата школа на Младежки център бе представена от Росен Петров. Той впечатли журито с прекрасния си тембър и майсторско изпълнение и успя да се пребори за първите места в Направленията „Българска популярна песен“ и „Световен хит - поп“. Росен също получи покана за участие в Международния фестивал International Song Festival of Serra da Estrela - FICSE - Португалия.


В двата конкурсни дни - 15-ти и 16-ти юли, изпълненията на многобройните певци, дошли от страната и чужбина, бяха оценявани от петчленно международно жури с Председател Красимир Гюлмезов - поп певец, инструменталист, композитор, текстописец, аранжор, създател на много обичани български песни. 


Международният фестивал „Трикси“ 2022 се проведе в Културно-информационен център „Мелницата“ - град Балчик. Прекрасните условия допълнително допринесоха за комфорта на всички участници. На откритата сцена пред „Мелницата“, в рамките на фестивалната програма, на 16-ти юли бе реализиран вечерен концерт. В него се представиха много от талантливите млади участници във фестивала, които пяха и свириха за гостите и гражданите на град Балчик. Снощният Гала концерт също се проведе на откритата сцена пред „Мелницата“ и продължи до късно през нощта. Певците на Студио „Сарандев“ се прибраха в късните часове на денонощието в Добрич удовлетворени и много щастливи от преживяното във фестивала „Трикси“!


Екипът на Добрич Онлайн поздравява талантите на Студио "Сарандев" за силното представяне. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+