БЧК-Добрич приема дарения за бежанците от войната в Украйна

Търсят се и доброволци за подкрепителен пункт в Дуранкулак

БЧК-Добрич приема дарения за бежанците от войната в Украйна

„Имам апел, към всички онези младежи, които биха могли да бъдат доброволци на подкрепителен пункт в Дуранкулак. Само трябва първо да ги обучим и оттам нататък да бъдат в ролята на хора, които да дават съвети, да подкрепят, да селектират идващите и да им предоставят вода, закуски и хранителни продукти за директна консумация“ . Това съобщи  в интервю за Добрич онлайн д-р Артюн Еринозов, директор на Областния съвет на Български червен кръст Добрич.



„По националния призив молим гражданите, които възможност, да предоставят нови дрехи и обувки (с етикет на производител)  - мъжки, дамски, детски нови. Така също одеяла, които да бъдат запазени - може да не са с етикет, както дрехите. Нужни са още санитарно-хигиенни материали. 

По областния призив желаещите дарители могат да носят хранителни продукти, храни за директна консумация, които бихме могли веднага да даваме, детски памперси, пакетирани храни за готвене като боб, ориз, леща, за да може да ги предоставяме на кухните, които да ги приготвят.

Липсват сапун, перилни препарати, пасти за зъби-неща, които биха могли да послужат на хората, които са дошли без нищо“, допълни той.

В момента той пътува към Балчик към хотел „Хелиос“ , където са настанени 80 украински бежанци. Д-р Еринозов напомни, че днес следобед се очаква в Добрич да пристигнат 15 украински граждани, които ще бъдат настанени в студентското общежитие на Висшето училище по мениджмънт.

Дарители в офиса на организацията в Добрич (ул.Отец Паисий" 19) идват днешния ден. Работното време на офиса е от 8,30 и 17,00ч.

Работят активно и местните организации на БЧК в цялата област. 

Всеки, който желае да помогне, би могъл да се свърже с БЧК-Добрич на телефон 058 602 247 или  0888 218 458.