Срещата с народни представители за безводието в село Стожер се отменя

Обявената за днес среща на кмета на община Добричка Соня Георгиева с народните представители от Добричка област се отменя поради свикването на извънредно заседание на Народното събрание.

Срещата с народни представители за безводието в село Стожер се отменя

Припомняме, че срещата, която трябваще да се състои днес, е част от поредицата срещи, инициирани от кмета Соня Георгиева, за решаване на проблема с безводието в село Стожер. След няколкократни разговори с ръководството на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД, на 4 август кметът на Община Добричка Соня Георгиева се срещна в столицата с Ивайло Ванков – член на Управителния съвет на „Български ВиК холдинг“ ЕАД. Становище на Община Добричка за бедствената ситуация в село Стожер беше депозирано в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.



На 5 август, след спешно заседание на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия в Община Добричка, със заповед №1054 на кмета на Община Добричка бе обявено частично бедствено положение в село Стожер. На 12.08.2021г. срокът на бедственото положение беше удължен до 12.09.2021 г.