До 20 години затвор грозят мъж от генералтошевско село, обвинен в убийството на свой роднина

До 20 години затвор грозят мъж от генералтошевско село, обвинен в убийството на свой роднина
Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 46-годишният Д.К. от генералтошевското с. Изворово, привлечен към наказателна отговорност за убийството на негов роднина. Ако бъде признат за виновен мъжът може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Тялото на убития 60-годишен мъж било намерено на 11 октомври 2020 година на улица в селото с разкъсно-контузна рана в областта на главата. Предприетите действия по разследване на случая показали, че става дума за убийство.


Установено било, че ден по-рано, около 17 часа, жертвата отишъл в дома на роднината си Д.К. с бутилка ракия. Двамата пили, разговаряли и под влияние на алкохола помежду им започнал спор. Обвиняемият изгонил от дома си по-възрастния мъж.


Въпреки това скандалът продължил и извън дома му, като прераснал във физическа саморазправа. Д.К. успял за събори на земята по-възрастния си роднина, изтръгнал парче от бетонов ограден кол и с него ударил 60-годишния мъж в главата. След това обвиняемият оставил жертвата си в безпомощно състояние и се отправил към читалището в селото, където имало събиране на ловната дружина.


Предстои делото срещу 46-годишният обвиняем да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+