В края на ноември изтича срокът за дистанционна връзка на търговците на зърно с НАП

До момента общо 47 680 търговци са свързали фискалните си устройства с приходната агенция.

В края на ноември изтича срокът за дистанционна връзка на търговците на зърно с НАП
В края на ноември изтича срокът, в който търговците на зърно, регистрирани по Закона за данъка върху добавената стойност и по Закона за съхранение и търговия със зърно, трябва да свържат своите касови апарати с приходната агенция. До момента това са направили едва 741 обекта за търговия със зърно, съобщават от Националната агенция по приходите (НАП).

От НАП предупреждават, че от 1 декември започват масови проверки на търговците на зърно за това дали са спазени законовите изисквания.

Ако някой от тях извършва търговия на зърно след края на ноември и фискалното му устройство няма дистанционна връзка със сървърите на НАП, може да бъде глобен с до 10 хил. лв. и едновременно с това обектът му да бъде запечатан.

До края на март 2012 г. пък всички останали търговци трябва да установят дистанционна връзка с приходната администрация, напомнят още от агенцията. От НАП призовават своите клиенти да не изчакват, защото с наближаването на крайните срокове се удължава и времето, за което технологично ще става връзката с агенцията.

Досега онлайн връзка на фискалните си устройства с Националната агенция по приходите са осигурили общо 47 680 търговци.