В 31 секции ще гласуват гражданите на Община Каварна

12 830 жители на Община Каварна имат право на глас на предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 4 април. 10 077 от тях са в град Каварна, а останалите в по-малките населени места.

В 31 секции ще гласуват гражданите на Община Каварна

За вота са обособени 31 секции. 14 от тях в Каварна, 17 – в селата.



Броят на СИК е редуциран с 2 по-малко в сравнение с парламентарните избори през 2017 г. Промяната се налага заради намалелия брой жители. Гласоподавателите от Крупен ще могат да упражнят конституционното си право в с. Вранино. Тези от Било – в с. Нейково.

247 са членовете на СИК-Каварна. Допълнително ще се решава дали да има подвижна секционна избирателна комисия, която да обслужва гласоподавателите с трайни увреждания. Това зависи от броя на заявленията, които ще бъдат подадени в Общината. Срокът за заявките е до 20 март. При наличие на 10 и повече такива, трябва да бъде обособена мобилната секция.

Заради пандемията ще бъде създадена и втора мобилна секция, в която ще могат да гласуват болни от COVID-19 или карантинирани. Желаещите да се възползват от нея трябва да подадат заявления 3 дни преди изборите.